3 Czerwiec.
60 LAT POZNAŃSKIEGO ROCK ‘N’ ROLLA. Jazz Club Blue Note.
Nawiązanie do naszych początków z Wojtkiem Kordą i pierwszego koncertu rock and rollowego 20 września 1959 w Domu Kultury „Stomil” w Poznaniu.
Reaktywacja grupy „MY” w składzie: Tomasz Dziubiński, Andrzej Mikołajczak, Piotr Janton, Krzysztof Jarmużek (zamiast Leszka Mutha).
Organizacja imprezy: Piotr Przybylski i Blue Note.
Wsparcie: Hieronim Dymalski, Jan Pera.
Koncert charytatywny na rehabilitacje dla naszego kolegi Janusza „Dzidzi” Murawskiego, basisty zespołu Bardowie.
Reaktywacja grupy „MY” w składzie: Tomasz Dziubiński, Andrzej Mikołajczak, Piotr Janton, Krzysztof Jarmużek (zamiast Leszka Mutha).
Organizacja imprezy: Piotr Przybylski i Blue Note.
Wsparcie: Hieronim Dymalski, Jan Pera.
Koncert charytatywny na rehabilitacje dla naszego kolegi Janusza „Dzidzi” Murawskiego, basisty zespołu Bardowie.
9 Czerwiec.
Zakończenie roku szkolnego dla dzieci i uczniów Szkoły gry na gitarze klasycznej Zenka Cioska.
Dom Kultury „Stokrotka” ul. Cyniowa 11 na oś. Kwiatowym w Poznaniu
Wykonałem z podkładami 4 utwory: „Caldonia”, „Love Me Tender”, „Reconsider Baby” „Blue Suede Shoes”.
Przedstawiłem parę słów na temat naszych początków z Wojtkiem Kordą z okazji 60-cio lecia poznańskiego rock and rolla.
Rozdałem 20 egzemplarzy mojej szkoły na gitarę z dedykacjami.
Dom Kultury „Stokrotka” ul. Cyniowa 11 na oś. Kwiatowym w Poznaniu
Wykonałem z podkładami 4 utwory: „Caldonia”, „Love Me Tender”, „Reconsider Baby” „Blue Suede Shoes”.
Przedstawiłem parę słów na temat naszych początków z Wojtkiem Kordą z okazji 60-cio lecia poznańskiego rock and rolla.
Rozdałem 20 egzemplarzy mojej szkoły na gitarę z dedykacjami.
13 Czerwiec.
Łódź. „Gramy Dla Wojtka”. Koncert Charytatywny dla Wojtka Kordy. Łódzki Dom Kultury.
Wystąpili: „KORDA-NEBESKI BAND” w składzie:
Andrzej Mikołajczak - org, Tomasz Dziubiński - g, voc, Maciej Kubicki - bg (basista grupy „Old Breakout” zamiast Leszka Mutha), Andrzej Nebeski - dr.
Wykonałem wokalnie: Gimme Some Lovin’, Reconsider Baby, Niedziela Będzie Dla Nas (2x), Blue Suede Shoes.
Oprócz nas wystapili: „Old Breakout”, „No To Co”, Monika Mioduszewska.
Wśród gości: Ania Pietrzak i Jan Słotkowicz, Roman Papierkowski, Stępkowski.
Prowadzenie Andrzej Frajnd (Partita).
Wystąpili: „KORDA-NEBESKI BAND” w składzie:
Andrzej Mikołajczak - org, Tomasz Dziubiński - g, voc, Maciej Kubicki - bg (basista grupy „Old Breakout” zamiast Leszka Mutha), Andrzej Nebeski - dr.
Wykonałem wokalnie: Gimme Some Lovin’, Reconsider Baby, Niedziela Będzie Dla Nas (2x), Blue Suede Shoes.
Oprócz nas wystapili: „Old Breakout”, „No To Co”, Monika Mioduszewska.
Wśród gości: Ania Pietrzak i Jan Słotkowicz, Roman Papierkowski, Stępkowski.
Prowadzenie Andrzej Frajnd (Partita).
1 Wrzesień.
Wizyta u Wojtka Kordy i koncert charytatywny dla niego. Wronki, Popowo.
Nawiązanie do 60-cio lecia powstania Rock And Rolla w Poznaniu.
Prowadzenie Piotr Przybylski, Nagłośnienie Przemysław Śledź i Andrzej Modrzejewski. Kamera Janek Pera.
Wśród gości: Jarosław i Hanna Kędziora, Jerzy Zgrzeba, Janusz Piątkowski, Renato i Krystyna Germanini, Roman Dera, Adam Czymbor, Andrzej Kosmala i inni.
Aukcja płyt i plakatów.
Nawiązanie do 60-cio lecia powstania Rock And Rolla w Poznaniu.
Prowadzenie Piotr Przybylski, Nagłośnienie Przemysław Śledź i Andrzej Modrzejewski. Kamera Janek Pera.
Wśród gości: Jarosław i Hanna Kędziora, Jerzy Zgrzeba, Janusz Piątkowski, Renato i Krystyna Germanini, Roman Dera, Adam Czymbor, Andrzej Kosmala i inni.
Aukcja płyt i plakatów.
10 Wrzesień.
Z Muzyką Pamiętamy Niemena i Presleya. Towarzystwo Ptaaak. Spotkania Senioralne.
D.P.S. sala koncertowa, Poznań, ul. Ugory 18/20.
Organizacja i prowadzenie Krzysztof Wodniczak.
D.P.S. sala koncertowa, Poznań, ul. Ugory 18/20.
Organizacja i prowadzenie Krzysztof Wodniczak.
20 Listopad.
Koncert: „60 lat Poznańskiego Rock And Rolla”. Klub „KORONA” - Poznań, oś. B. Śmiałego.
Wykonałem z podkładami 23 utwory 1.30 min.
Wśród zaproszonych gości: Wokalistka Farida z mężem Americo, Piotr Kuźniak, Janek Pera (kamera), Hieronim Dymalski (fotograf),
Wykonałem z podkładami 23 utwory 1.30 min.
Wśród zaproszonych gości: Wokalistka Farida z mężem Americo, Piotr Kuźniak, Janek Pera (kamera), Hieronim Dymalski (fotograf),
17 Grudzień.
Poznań, kino „MUZA”. „60 lat Poznańskiego Rock And Rolla”.
Otrzymałem pisemne gratulacje od Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka z okazji 60-cio lecia pracy twórczej.
Organizator imprezy Mariusz Tuliński.
Otrzymałem pisemne gratulacje od Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka z okazji 60-cio lecia pracy twórczej.
Organizator imprezy Mariusz Tuliński.